fbpx

HOE GEZOND IS GEZOND?!

“Het leven is bit-ter, het leven is zuur, alles smaakt beter uit de frituur”. Misschien ken je de quote wel die bij Chajiä op de muur hangt. En inderdaad, alles smaakt beter uit de frituur, maar in hoeverre zijn de gerechten dan ook gezond?

Een leuk voorbeeld daarvan zijn onze gefrituurde mosselen. Mosselen zelf zijn namelijk super gezond! Ze zijn caloriearm, bevatten veel eiwitten en bevatten weinig vet. Daarnaast zijn ze rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Dat ze bij ons dan toevallig uit de frituur komen nemen we maar voor lief, want wij vinden dit lijstje persoonlijk best een goed excuus om een lekkere portie te komen halen.

Mocht je nou écht op zoek zijn naar een gezonde snack, dan kun je bij Chajiä terecht voor verschillende lekkere gerechten! Neem bijvoorbeeld onze Greek Pita’s met sla, komkommer, rode colesaw en een heerlijke vis toevoeging! Denk daarbij aan kibbeling, calamares, garnaal, garnalenkroket, falafel (ook nog eens veggie!), tuna melt en spicy tuna.

Nog een gezonde aanrader zijn onze Sushi Burrito’s. Deze zijn gevuld met rijst, masago, sesam, spicy mayo, unagi saus, krabstick, maïs, komkommer, avocado en sla. Ook deze heb je weer in verschillende varianten: de één met zalm, de ander met garnaal, tuna of kibbeling. Maar ook deze bieden we ook weer aan in een heerlijke vega variant.

Nog een andere optie zijn onze heerlijke pokebowls. Hierin zit rijst, sla, komkommer, sojabonen, wakame, mango, avocado, huisgemaakte honing-soja, sesam en krokante uitjes. Heerlijk in combinatie met zalm, garnaal, tuna of weer lekker vega.

Genoeg gezonde opties, dus. En mocht je toch liever een heerlijk gerecht uit de frituur willen komen halen, dan begrijpen wij dat VOLLEDIG!