fbpx

FISH AND CHIPS: WAT IS DAT NOU PRECIES?!

Inmiddels heeft Chajiä een heel uitgebreid menu met vele unieke gerechten gecombineerd met verschillende vissoorten, maar de meeste Nederlandse visrestaurants zijn natuurlijk geïnspireerd op het bekende, Britse fish and chips! Wat is dit nou eigenlijk?

Zoals gezegd is fish and chips een Brits gerecht, dat bestaat uit twee dingen: fish, waarvoor vaak schelvis, kabeljauw of rondvis wordt gebruikt en vervolgens wordt gedoopt in beslag en de frituur; en chips, friet! Maar dat is niet de friet zoals wij het hier kennen. Een kenmerk van de Engelse friet (chips) is namelijk de textuur: deze is vaak dik, slap en vet. En waar wij het hier in Nederland vaak lekker vinden om sauzen bij ons eten te gebruiken, is dit in het Verenigd Koninkrijk helemaal niet gebruikelijk bij het eten van fish and chips: het kan zelfs leiden tot onbegrip wanneer je hiernaar vraagt!

Chajiä heeft hier compleet haar eigen draai aan gegeven, en heeft nu een hele uitgebreide menukaart vol met gerechten die gecombineerd zijn met allerlei soorten vis. En naast gewone friet bieden wij ook zoete aardappelfriet en avocado frietjes aan! Zo blijft Chajiä uniek en verrassend.