fbpx

DIT WIST JIJ NOG NIET OVER DE ZALM

Vandaag zetten we de zalm in de spotlights, door er wat fun facts over te vertellen! Want wie is er nou geen fan van zalm?!

  1. De oranjerode kleur van de zalm komt door het voedsel dat ze eten. Zalmen slaan de kleur van astaxanthine op in hun spieren, dat een felrood eiwit is dat in grote hoeveelheden in kleine schaaldieren, garnalen, etc. zit. En dit zijn precies de dingen die de zalm graag eet!
  2. Zalmen die opgroeien in aquacultuur krijgen uitsluitend voer van grondstoffen die ze in het wild ook eten, zoals plankton, maar ook de schaaldieren, garnalen, etc. die bij punt 1 werden benoemd. Dit is mede doordat de zalm de kleurstoffen die hierin zitten nodig heeft om zich goed te voelen en voort te planten.
  3. Zalm wordt vooral gevangen bij Ierland, Noorwegen en Alaska. Ze leven dus niet in warme wateren zoals wij het hier kennen!

Dat de zalm gek is op schaaldieren en garnalen, daar kunnen wij alleen maar begrip voor hebben: ze hebben een goede smaak! Maar wij zijn dan ook weer gek op de zalm zelf, die bij ons op het menu een heerlijke toevoeging zijn aan bijvoorbeeld onze sushi burrito’s en de pokebowls.